על סודה וטעמים

$(function(){setImageBanner('bd2b429a-42ba-4922-994b-da6f24e4681c','/dyncontent/2025/11/11/6933a954-81ae-463d-8b81-62f7fd9b920b.jfif',20364,'חדר כושר אייטם כתבה ',525,78,false,52694,'Image','');})

ישראלים רבים זונחים את המשקאות הקלים והממותקים, והם מעדיפים להימנע מצריכת משקאות שאינם בריאים. לכן, בשנים האחרונות יש עלייה מתמדת בהיקפי המכירות של מכשירים ומתקנים בייתים להכנת סודה ומים מוגזים. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי רבים מתקשים לשתות רק מים או רק מים מוגזים, וכדי לעודד אותם, ובעיקר את הילדים, לשתות יותר סודה, ניתן להמתיק ולהעשיר את מים המוגזים עם טעמים שונים, למשל הוספת מעט מיץ מפירות הדר סחוטים, עשבי תיבול, שורשים ותבלינים מסוגים שונים.

pixabay

כדאי לדעת כי הכנת סודה בטעמים בבית היא הדרך הפשוטה והיעילה ביותר לשתות משקה מרענן ובריא יותר, מאחר שניתן לשלוט ברכיבים אותם מוסיפים לשיפור הטעם של מי הסודה. איזה טעמים כדאי להוסיף כאשר מכינים סודה בבית? בואו נתחיל!

טעמים מומלצים להכנת סודה בבית

רופאים ומומחים לתזונה ממליצים לכולם לשתות רק מים, ולמרות שאיכות מי הברז בישראל נחשבת לטובה, רוב הישראלים מעדיפים לרכוש מכשיר לסינון וטיהור המים. אחת מהאופציות הפופולריות כיום היא לרכוש מכשיר סודה ביתי, כלומר בר מים עם ברז להכנת מים מוגזים או מכשיר ייעודי להכנת סודה.

השדרוג המומלץ ביותר להכנת סודה ביתית בטעמים הוא הוספת מרכיבים טבעיים וטריים בלבד. המרכיבים הטבעיים מאפשרים ליהנות ממים מוגזים בטעם עדין, ללא כל תוספת של סוכר בכמות גבוהה, צבעי מאכל וחומרים משמרים. חשוב לזכור כי משקאות מוגזים מומתקים ומסחריים מכילים כמות עצומה של סוכר, חומרי טעם וצבע מלאכותיים וחומרים משמרים,      

להלן מספר אפשרויות לשדרוג הסודה הביתית עם טעמים נפלאים שמקורם במרכיבים טבעיים וטריים:

  • מיץ סחוט טרי מלימון: כדאי לסחוט מעט מיץ טרי מלימון או להוסיף פרוסות דקות או קליפות של לימון מגורר למשקה. יש המוסיפים מעט לימון כבוש לכוס סודה וכך מתקבל משקה עם טוויסט ושילוב של טעמי חמוץ ומלוח.
  • מיץ סחוט טרי מתפוז או אשכולית: אפשרות נוספת היא לסחוט מעט מיץ טרי מאשכולית רגילה או אדומה, או להוסיף מיץ טרי סחוט מתפוז, ואפשר לסחוט את המיץ גם מתפוז דם. פירות הדר משדרגים את משקה הסודה שמכינים בבית, ומעבר לשיפור הטעם, התוספת מכילה ויטמינים ומינרלים הנחוצים לגוף האדם, ובראשם ויטמין C.
  • הוספת פירות יער לכוס סודה: אפשר להוסיף פירות יער (תותים, אוכמניות, פטל וכו') מעוכים לכוס הסודה שמכינים בבית, או להכין מהם סירופ מרוכז. את הסירופ כדאי להמתיק במעט סוכר או בעזרת ממתיק טבעי כמו מייפל או סטיביה.

סודה בשילוב עשבי תיבול ותבלינים

שילוב עשבי תיבול, שורשים שונים ותבלינים, מאפשר ליצור בבית משקה סודה מתוחכם עם טעם עדין ומיוחד וארומה נפלאה, וגם הילדים אוהבים את הטעם. כדאי להוסיף לכוס סודה שמכינים בבית תבלינים ועשבי תיבול כגון:

  • נענע ו/או בזיליקום: מעיכה קלה של עלי נענע או בזיליקום בתחתית הכוס, כמו כשמכינים מוחיטו, משחררת שמנים אתריים ויוצרת משקה סודה בעל רעננות עוצמתית.
  • ג'ינג'ר (זנגביל): מיץ ג'ינג'ר טרי (סחוט או מגורר ומסונן) יוצר מעין ג'ינג'ר אייל ביתי ופיקנטי. היתרון הוא שניתן לשלוט בעוצמת החריפות.
  • רוזמרין או טימין: גבעול קטן של אחד מעשבי התיבול הללו בתוך משקה הסודה יעניק ניחוח ארומטי עדין ומפתיע.

חליטות צמחים להכנת סודה בטעמים אקזוטיים

הוספת חליטת צמחים לסודה הביתית מעניקה צבע יפהפה ויתרונות בריאותיים חשובים. ניתן להוסיף חליטות קרות מהיביסקוס, פרוסות של מלפפון טרי או תה קר מפירות יער או מעשבי תיבול. אפשר להמתיק את הסודה המכילה חליטת הצמחים במעט סירופ מייפל טבעי או בעזרת כפית דבש.

 


$(function(){setImageBanner('70705a54-601f-437d-9272-5d2a1419e44f','/dyncontent/2025/11/11/6933a954-81ae-463d-8b81-62f7fd9b920b.jfif',20364,'חדר כושר אייטם כתבה ',525,78,false,52696,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה