היזם הירושלמי ראובן אלה יקים מלונות במתחם "סאן"



היזם ראובן אלה רכש שני שליש מהזכויות להקמת מלון ודירות נופש במתחם סאן בטיילת בת ים

צילום מערכת

תמורת השקעת הון עצמי של כ–230 מיליון שקל ונטילת הלוואות מהפועלים מתכנן ראובן אלה, יזם הנדל"ן והמלונאות לממש תכניות לבניית מלונות באיזור מתחם "סאן" בבת ים.

מלון סאן פעל במשך כ-30 שנה בחוף ימה של בת-ים עד שנהרס בשנת 2012 ובכך היה למבנה הגדול ביותר שנהרס בישראל על ידי חומר נפץ. על השטח שפונה קם מלון חדש בעל שם זהה.

בניין מלון סאן נבנה בשנות ה-70 בסטנדרט בנייה גבוה נכון לאותה תקופה ונקרא בתחילתו מלון "פאן אמריקן". המלון בן 14 הקומות התנשא לגובה של 40 מטרים וכלל בריכת שחייה, מגרשי טניס ואולמות כנסים ואירועים אשר נחשבו חדשניים בזמן הקמתם. ב-1974 פרצה שרפה במלון ומאז החלה הידרדרות איטית במעמדו, על אף שיפוץ רחב היקף שנעשה בו. במשך הזמן המלון החליף מספר שמות ונקרא בין היתר מלון "מרינה" ובהמשך גם "סאן".

בשנות ה-90 הוסבו חלק מדירות המלון למגורי עולים חדשים, עקב הצורך לשכן עולים רבים ממדינות ברית המועצות לשעבר שהגיעו לעיר בת ים בשנים אלה. סופו של המלון בגלגולו הנוכחי הגיע בשנת 2005 כאשר בעלי המלון מכרו את הקרקע והמלון ננטש. לאחר נטישתו הפך המלון לפיל לבן, מפגע אסתטי וסביבתי, והיה אף מוקד לפעילות של כת השטן.

המלון עמד נטוש עד שנת 2012, בה החלה הריסתו. תחילה ההריסה בוצעה על ידי כדור מתכת כבד אך שיטה זו התגלתה כלא יעילה והוחלט לפוצץ את המלון במקום. ב-6 בנובמבר 2012 הוצמדו 25 קילוגרם חומר נפץ לעמודי התמיכה של המלון ולאחר הפעלת המטען מבנה המלון הנטוש קרס תוך 14 שניות.

נבנה במקום קומפלקס של מלונאות ומסחר הכולל מרכז כנסים ומלון שנקרא "סאנסט". בנייתו הופסקה, והחלה מחדש בתחילת 2020. לאחר מכן המלון נתקע שוב בשלבי בנייה ובמאי 2024 הבעלים יהושע גוטמן (יזם יהודי אמריקאי) קיים מגעים עם יזם הנדל"ן ראובן אלה למכירת המלון.

"סאן" עמד נטוש שנים ארוכות לאחר התסבכותו של הבעלים הנוכחי, יהושע גוטמן בחובות. רכישת רוב המניות ע"י אלה תאפשר השלמת בניית המלון ואף להרחיב את החזון להפוך את המתחם בטיילת בת ים לפרויקט מלונאי רחב ומרשים.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה