עוגיית פיצה
10.05.24 / 10:13
פיצהקוקי היא מנה מתוקה ומפנקת המשלבת את טעמים פירותיים, שוקולדיים ואפילו מעט מלוחים יחדיו. היא מורכבת מבצק עשיר בטעמים, שקיבל את שמו משילוב המילים "פיצה" ו"קוקי", מכיוון שהיא משלבת את המרקם והמראה של פיצה עם טעם העוגיות האהוב עלינו. תוכלו להגיש אותה חמה או קרה, זה לא משנה, היא טעימה בכל מצב. אז מי מבינינו לא אוהב פיצה ועוד בעוגייה?
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
מרכיבים:
להכנת הבצק:
- 1 כוס ורבע של קמח חיטה
- ⅓ כוס קקאו 100% טחון
- ½ כפית סודה לשתייה
- 155 גרם חמאה
- ⅔ כוס סוכר חום
- ¼ כוס סוכר לבן
- ½ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 140 גרם שברי שוקולד מריר או שוקולד צ'יפס
לתוספות:
- קרמל או דולצ'ה דה לצ'ה (ריבת חלב)
- פיסטוקים
- פטל טרי
- שבבי קוקוס יבשים
- פתיתי מלח (לא חובה)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור עם אבן פיצה (אבן שמוט) ל- 165 מעלות בחום עליון ותחתון.
- מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה.
בקערה אחרת, מערבבים ולשים את החמאה עם שני סוגי הסוכר בעזרת מרית עד שמקבלים מרקם קרמי ואחיד. מוסיפים מלח, וניל, ולאחר מכן את כל החומרים היבשים שניפינו, לאט לאט, עד לקבלת הבצק. מוסיפים את שברי השוקולד או השוקולד צ'יפס ומערבבים יחד עם הבצק.
- מניחים את הבצק על משטח עבודה, ומרדדים אותו בעזרת מערוך.
מעצבים את הבצק לעיגול בגודל פיצה ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה.
- מצננים את הבצק במקרר למשך שעה או במקפיא למשך 30 דקות.
- (מניחים את המרשמלו?) על העוגייה ומפזרים את הפיסטוקים. מכניסים את הפיצהקוקי לתנור עם התוספות ואופים למשך 12-15 דקות.
- מוציאים את העוגייה מהתנור ומניחים בצד להתקררות. ומקנחים בתוספות: תחילה, נוסיף את הקרמל או דולצ'ה דה לצ'ה, פיסטוקים, פטל חצוי, שבבי קוקוס, ואחרון, אופציונלי אך מומלץ, פתיתי מלח מעל.