מתחם המסעדות החדש יוצא לדרך: עתיד הקולינריה על חוף בת ים
03.03.25 / 07:37
מדובר במהלך שמתבצע לאחר שנים של אי ודאות בנוגע לשימוש בשטחי החוף, אשר הובילו בעבר לתלונות על ניהול לא מוסדר של העסקים במקום. האם מושת יחס שיוויוני כלפי כל העסקים בחוף?
עבודות התשתית להקמת מתחם המסעדות החדש בטיילת בת ים יצאו לדרך, עם הבטחה לשדרוג חוויית הבילוי על קו החוף ולהוספת מוקדי משיכה חדשים לעיר.
מה היה כאן קודם ומה צפוי בעתיד?
בעבר, שטחי החוף הללו היו מאוכלסים במספר מסעדות ("המרפסת", "סטלה ביץ'"), שפעלו במשך שנים ארוכות, אך ללא פיקוח מסודר ובחלק מהמקרים אף עם חריגות בנייה והסכמים לא ברורים מול העירייה. ההחלטה להוציא את המתחם למכרז נועדה להסדיר את פעילות בתי העסק בחוף, לייצר שקיפות ולמשוך יזמים שיציעו שירותים קולינריים ברמה גבוהה לצד שמירה על תקנות חוקיות.
במכרז שנערך לאחרונה (אליו ניגשה רק מתחרה אחת) זכתה "קבוצת ברבוניה" שאחד מבעליה הוא שון קשתי (אחיו של טום קשתי פליט הריאלטי). מהלך זה לטענת העירייה הבטיח מתחם בילוי מודרני, מסודר ומותאם לצרכי הקהל הרחב.
צעד מבורך, אך האם הכל באמת השתנה?
ראש העיר, צביקה ברוט, הציג את הפרויקט כחלק מהמאבק בניהול הבעייתי של רצועת החוף בעשורים האחרונים, אשר לדבריו כלל "התנהלות מושחתת עם העדפת אינטרסים של מקורבים ולא של שקיפות ומינהל תקין". אולם, תושבי היער תוהים האם אכן מדובר במפנה אמיתי, או שמא ישנם עדיין עסקים שנהנים מיחס מועדף.
אחת הדוגמאות לכך היא מסעדת "פטרה", בבעלות צ'יקו רומי, אשר שימשה במשך שנים כאחד המקומות המרכזיים לאירועי העירייה, אירועים פרטיים של נבחרי ציבור ואף מפגשי פעילים של הליכוד – כל זאת בזמן שעסקים אחרים בחוף נתקלו בקשיים רגולטוריים. כתבות קודמות ב"בת ים נט" עסקנו בסוגיה זו, והעלינו תהיות מדוע מסעדות מסוימות זוכות להעדפה, בעוד אחרות מודרות.
המהלך הנוכחי אכן עשוי לשנות את פני הטיילת ולהכניס לקופת העירייה הכנסות משמעותיות מדמי שכירות ואגרות. אך השאלה שנותרת פתוחה היא האם כעת יונהגו כללים אחידים לכל העסקים הפועלים בעיר?