גזענות בעיריית בת ים? עתירה הוגשה נגד העירייה עקב דרישתה להציב מאבטח חמוש עבור עובדי בניין ערבים



עתירה הוגשה נגד העירייה בבקשה לבטל את דרישת העירייה מהחברה להציב מאבטח חמוש באתר בנייה שהיא מפעילה בעיר בו מועסקים עובדים ערבים‑ישראלים בטענה לאפליה נגדם.

אילוסטרציה, פרטי

העתירה שהוגשה על ידי חברת הבנייה "החשמונאים", מתבססת על פרויקט תמ"א 38 בבניין ברחוב החשמונאים 51 בבת ים, אותו מבצעת החברה. בפרויקט מועסקים עובדי בניין ערבים בעלי תעודת זהות ישראלית, מה שהוביל את עיריית בת ים לדרוש מהחברה להציב באתר מאבטח חמוש. בגין כך הוציאה העירייה לחברה צו הפסקת עבודה מינהלי.

בעתירה נטען כי לאחר תחילת מלחמת חרבות ברזל הופסקה העבודה בבניין מכורח הנסיבות. בהמשך פעלה החברה על מנת לאתר צוותי עבודה ישראליים כדי שתוכל להמשיך בעבודה ולסיים את הפרויקט לטובת דיירי הבניין ורוכשי הדירות בפרוייקט.

העתירה הוגשה עקב דרישת העירייה מהחברה, בחוסר סמכות, להציב שומר חמוש באתר הבנייה, למרות שמדובר בחמישה עובדים, שכולם אזרחי ישראל, ופרטיהם הועברו לקב"ט העירייה. הבקשה הגיעה לאחר שנמסר לחברה, באמצעות פקחי העירייה, צו הפסקת עבודה אירעי, לפי חוק התכנון והבנייה.

בעתירה, שהוגשה על ידי עו"ד רון סמוראי, מצוין כי מנהל קבוצת העובדים הוא ערבי-ישראלי, תושב בת ים ונשוי ליהודיה. העתירה טוענת לאפליה מטעם העירייה ובה נכתב: " מה שונה אתר הבנייה המעסיק ארבעה עובדים ערבים ישראלים, מסניף הסופרפארם הקרוב המעסיק ארבעה רוקחים ערבים ישראלים? והאם מנהל קבוצת העובדים שהוא תושב בת ים צריך שיוצב עליו מאבטח רק משום שהוא ממוצא ערבי? דומה שהדברים מדברים בעד עצמם ומדובר בהחלטה שאינה יכולה לעמוד... העירייה מטרטרת את העותרת, מוציאה לה צווים שונים ומשונים, כולם בחוסר סמכות מעיקרם, ובית המשפט מתבקש להורות לעירייה לחדול מנוהגה זה".

בנוסף מוזכר העלות הגבוהה שמטילה העירייה על החברה בהצבת מאבטח: ""מדובר בגזרה שהציבור אינו יכול לעמוד בה. עלות מאבטח חמוש אחד ליום הוא כמו עלותם של כל העובדים העובדים באתר".


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה