המכרז העירוני התמוה להפעלת מועדון הטניס בבת ים מעורר סערה
27.05.25 / 09:57
תחקיר "בת ים נט" חושף שורת סעיפים מעוררי תמיהה במכרז החדש להפעלת מתחם מועדון הטניס העירוני

לטענת גורמים מקצועיים תנאי המכרז עשויים להרחיק מתמודדים פוטנציאליים וליצור יתרון ברור לגוף המפעיל כיום את המקום, עמותת הטניס בת ים.
תנאים בלתי סבירים – מגרשים בלתי ראויים
לפי מסמכי ההבהרות הרשמיים שצורפו למכרז, מתוך עשרת המגרשים במתחם, שניים מסוכנים לשימוש מבחינה בטיחותית, שישה שמורים בבלעדיות לעמותה – מה שמשאיר לזכיין העתידי שני מגרשים בלבד, אשר לפי תיאור עירוני רשמי סובלים מ"שקיעת קרקע".
"מי ירצה לאמן על מגרשים כאלה?", תוהה מקור בכיר בענף הטניס. "הדבר יוצר סיכון משפטי ממשי לתביעות מצד שחקנים ולקוחות". לדבריו, קשה להאמין שיזמים רציניים יסכימו להפעיל מיזם כזה.
ההכנסות האמיתיות? לא מהשכרה – אלא מהדרכה
הכנסות ממגרשי טניס נובעות בראש ובראשונה מהדרכות ואימונים קבוצתיים – ולא מהשכרה עצמאית למשתמשים. תנאי המכרז מגבילים את הזכיין כמעט לחלוטין מפעילות הדרכה, שכן מרבית המגרשים שמורים לעמותה הקיימת. מדובר בפגיעה ביכולת הכלכלית של כל מציע פוטנציאלי לתחזק את המקום.
הקריטריונים – דרישה שנויה במחלוקת
בהבהרות המכרז נכתב כי רק גוף עם "ניסיון של 20 שנה לפחות בהפעלת מועדוני טניס" רשאי להשתתף. בנוסף נדרש להציג פעילות של עמותה או עסק ב-3 מתוך 5 השנים האחרונות. לדבריו של גורם מקצועי בענף: "זה סוגר את הדלת בפני מאמנים צעירים או יזמים חדשים, גם אם הם מוכשרים פי כמה. נראה שמישהו ניסה לצמצם את טווח המשתתפים – בצורה מתוחכמת אך ברורה."
מי מפעיל את המקום כיום?
המפעיל הנוכחי של המתחם הוא עמותת הטניס בת ים, שבראשה עומד מיכאל זרגרי. לפי נתוני גיידסטאר, זרגרי ממשיך לשמש כמנכ"ל גם אחרי גיל 70, כששכרו מהעמותה הוא מהגבוהים בה. מבקרי העמותה טוענים כי מדובר במבנה של "שליטה ממושכת", שנראה כי קיבל כעת רוח גבית מהמכרז החדש. פרט לכך פעילותה של העמותה מראשל"צ ולא מבת ים.
ומה עם אופק המקום?
עיריית בת ים מצהירה כי החוזה עם הזוכה יהיה לשנה בלבד עם אופציה לארבע הארכות שנתיות – אך המקום כולו עומד בצל תביעות משפטיות על הקרקע. יחד עם הדרישה להשקיע לפחות 100 אלף שקלים בשיפוץ המתחם – תנאי המכרז נראים בעיני רבים בלתי הגיוניים. "אף אחד לא ישקיע הון על מקום שלא מובטח שיתקיים שנה מהיום", טוענים בעיר.
סיכום: בין מגרשים שקועים לסעיפים מרתיעים
לסיכום, התנאים שנקבעו במכרז – השארת שישה מגרשים לעמותה, דרישת ניסיון בן 20 שנה, הגבלת ההדרכה לשני מגרשים שבורים והיעדר התייחסות מקצועית לאיכות האימון – מעלים יותר מסימן שאלה אחד.
התמונה שעולה: לכאורה מדובר בתנאים שמרחיקים כל מתמודד חיצוני רציני.
מדוברות עיריית בת-ים נמסר בתגובה:
דרישות המכרז נקבעו על ידי היועץ המשפטי של החברה לתרבות, פנאי וספורט. שאלתכם אינה ברורה שכן המכרז זהה במהותו למכרזים קודמים שפורסמו להפעלת מתחם הטניס.